Παντρεύομαι (Ξανά)

Δεύτερο Νυφικό Πάρτι, Πρώην Πεθερικά και Διατήρηση του Ονόματος σας – Πώς να Ισορροπήσετε τα Παραδοσιακά Στοιχεία με Καινούριο Νόημα

Παντρεύομαι (Ξανά) -1

Αυτός είναι ο δεύτερος γάμος μου. Η παράνυμφος μου θέλει να μου ετοιμάσει ένα πάρτι αλλά η μητέρα μου λέει ότι θα ήταν ανάρμοστο. Τι να κάνω;

Παντρεύομαι (Ξανά) -2

Είναι απόλυτα αποδεκτό να κάνετε ένα πάρτι για τον δεύτερο γάμο. Γενικά, η λίστα καλεσμένων θα περιέχει καινούριους φίλους της νύφης ή του ζευγαριού ή στενούς φίλους και συγγενείς. Καλό θα ήταν να μην προσκαλέσετε τους καλεσμένους που είχαν παρευρεθεί σε πάρτι από τον πρώτο σας γάμο, εκτός κι αν είναι οι πιο στενοί σας φίλοι. Για τα ζευγάρια που μπορεί να έχουν ήδη όλα τα βασικά για ένα σπίτι, ένα πάρτι με φαγητό, ένα πάρτι στον κήπο ή ένα πάρτι με εισιτήρια (για κάποιο είδος διασκέδασης) μπορεί να είναι πιο κατάλληλα από τα παραδοσιακά πάρτι.

Έχω καλή σχέση με τα πρώην πεθερικά μου. Είναι σωστό να τους προσκαλέσω στον γάμο μου;

Παντρεύομαι (Ξανά) -3

Όταν γίνεται για τους σωστούς λόγους, το να συμπεριλάβετε τα πρώην πεθερικά σας μπορεί να είναι σωστό. Αν τα πρώην πεθερικά σας είναι αφοσιωμένοι παππούδες για τα παιδιά σας ή εάν είστε πολύ στενοί φίλοι, τότε θα ήταν ωραία ιδέα να τους συμπεριλάβετε. Αλλά συζητήστε το πρώτα με τον αρραβωνιαστικό σας. Αν με το να τους προσκαλέσετε τον/την κάνει να νιώθει άβολα, μην το κάνετε. Και είναι καλό να μην προσκαλέσετε πρώην συζύγους.

Πως μπορώ να αποφύγω την σύγχυση στην απόφαση μου να διατηρήσω το πατρικό μου όνομα;

Παντρεύομαι (Ξανά) -4

Ενημερώστε εκείνους που μπορεί να υποθέσουν ότι θα πάρετε το όνομα του συζύγου σας. Κάποιοι καλοί τρόποι είναι: στις αγγελίες, και σε αυτές που θα ταχυδρομήσετε και στην εφημερίδα, ή στα σημειώματα ευχαριστίας. Οι γηραιότεροι συγγενείς μπορεί να μην καταλάβουν την απόφαση σας καθώς ήταν ασυνήθιστο στην εποχή τους. Αν χρειάζεται να διορθώσετε κάποιον, κάντε το ευγενικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*