Οι Τάσεις στους Γάμους τον 21ο αιώνα

Προσωποποιημένοι ΓάμοιΟι Τάσεις στους Γάμους τον 21ο αιώνα - 1

Είναι μια τάση που φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Πολλά ζευγάρια κάνουν ομαδική προσπάθεια για να σχεδιάσουν γάμους που εκφράζουν την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα τους. Οι τελετές στους γάμους συχνά αναμιγνύουν στοιχεία που έχουν ξεχωριστή σημασία για τα ζευγάρια, ειδικά σε πολύ-πολιτισμικούς ή αλλόθρησκους γάμους. Προσωπικά και εξατομικευμένα, τα σημερινά ζευγάρια ψάχνουν να βάλουν την υπογραφή τους με χρώματα, μονογράμματα (τα πρώτα γράμματα των ονομάτων) και μοτίβα για να θέσουν το θέμα τους, ξεκινώντας με τις προσκλήσεις και τις υπενθυμίσεις (save-the-date) και συνεχίζοντας μέχρι το πρόγραμμα και τις καρτέλες θέσεων.

Γάμοι Υψηλής ΤεχνολογίαςΟι Τάσεις στους Γάμους τον 21ο αιώνα - 2

Το Ίντερνετ παίζει σημαντικό ρόλο στα ληξιαρχεία, στην επιλογή προμηθευτών, ακόμη και στα προσκλητήρια. Οι ιστοσελίδες με θέμα το γάμο είναι το ιδανικό μέρος για φωτογραφίες του ζευγαριού, ταξιδιωτικές πληροφορίες και συνδέσμους εγγραφών. Για κάποια γεγονότα, όπως τα μπάτσελορ πάρτι του γαμπρού και της νύφης ή τα νυφικά πάρτι, μια πρόσκληση μέσω μέιλ μεταξύ στενών φίλων που χρησιμοποιούν το μέιλ τους τακτικά, μπορεί να είναι βολικό και κατάλληλο. Ωστόσο, το να στείλετε με μέιλ τις προσκλήσεις για το γάμο και τα ευχαριστήρια μηνύματα είναι μεγάλη απρέπεια – χρησιμοποιήστε χαρτί παρακαλώ!

Πολύχρωμοι ΓάμοιΟι Τάσεις στους Γάμους τον 21ο αιώνα - 3

Το παραδοσιακό λευκό ή το εκρού ακόμη κυριαρχούν αλλά το χρώμα αρχίζει να κυριαρχεί όχι μόνο στις ανθοδέσμες και στην διακόσμηση με τα λουλούδια αλλά και στα ρούχα του γαμπρού και της νύφης, στα τραπεζομάντηλα και στις γαμήλιες τούρτες. Αν και κάποτε ήταν ταμπού, οι γάμοι με θέμα το μαύρο και το άσπρο είναι πολύ δημοφιλείς.

Οικογενειακοί και Δεύτεροι ΓάμοιΟι Τάσεις στους Γάμους τον 21ο αιώνα - 4

Σχεδόν το 40% των σημερινών γάμων είναι «επαναληπτικά» γεγονότα. Αυτό σημαίνει ότι η νύφη, ο γαμπρός ή και οι δύο έχουν ξαναπαντρευτεί. Τα περισσότερα ζευγάρια που έχουν ξαναπαντρευτεί  και έχουν παιδιά, τα περιλαμβάνουν στην τελετή. Αυτό μπορεί να ειπωθεί με όμορφα λόγια στην πρόσκληση και στο πρόγραμμα δημιουργώντας έναν οικογενειακό τόνο για τους καλεσμένους.

Γάμοι σε Άλλο ΠροορισμόΟι Τάσεις στους Γάμους τον 21ο αιώνα - 5

Τα ζευγάρια συνεχίζουν να προσκαλούν τους καλεσμένους να τους συνοδεύσουν σε εξωτικές, ρομαντικές, απόμακρες τοποθεσίες για τη μέρα του γάμου τους με πολλούς από τους καλεσμένους να μετατρέπουν το ταξίδι σε μια ευκαιρία για να κάνουν περισσότερες διακοπές. Ακόμη και όταν ο γάμος γίνεται στην πόλη σας, υπάρχει πιθανότητα να περιλαμβάνει ταξίδι για πολλούς από τους καλεσμένους σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*